Ďalší úspech Dubovcovej s Nestarcovou, majú bronz aj z CEV Masters

10.08.2014 Celý región

Biel/Bienne 10. augusta (TASR) - Slovenské plážové volejbalistky Natália Dubovcová a Dominika Nestarcová sa tešia z ďalšieho veľkého úspechu v tejto sezóne. K dvom bronzovým medailám z podujatí Svetovej série FIVB Grand Slam (Stavanger, Long Beach) pridali prvý aj z Európskej série CEV Masters vo švajčiarskom Biel/Bienne. V nedeľňajšom zápase o bronz zdolali Slovenky poľskú dvojicu Monika Brzosteká, Kinga Kolosinská 2:1 (22, -17, 11).

Prvý set zápasu o bronz bol veľmi vyrovnaný a dospel do tesnej koncovky. Slovenky v nej odvrátili tri setbaly súperiek a napokon vyhrali 24:22. V druhom mali po celý čas navrch poľské reprezentantky a duel vyústil do tajbrejku. V treťom sete prehrávali Slovenky 1:3 a 2:4, ale rýchlo vyrovnali a koncovku mali jasne v rukách. Duel ukončila blokom Dubovcová, Slovenky ho vyhrali 15:11 a tešili sa z prvej medaily na európskej scéne. "Sme veľmi šťastné, že to vyšlo a že sme získali bronz. Boli to veľmi náročné tri dni, nemôžem už ani chodiť. Turnaj tu v Biel/Bienne bol skvelý, ďakujeme organizátorom aj fanúšikom," povedala Nestarcová v pozápasovom rozhovore priamo na kurte.

Na turnaji vo Švajčiarsku odohrali v priebehu troch dní až sedem zápasov. V skupine síce prehrali dva z troch duelov, ale potom v sobotu v 1. kole pavúka zdolali bez straty setu úradujúceho vicemajsterky Európy Tanju Goricanecovú a Tanju Hüberliovú zo Švajčiarska a veľmi cenný skalp získal vo štvrťfinále, keď v repríze duelu o bronz na Grand Slame v Long Beach opäť zdolali v trojsetovej dráme jednotky turnaja Lilianu Fernándezovú Steinerovú a Elsu Baquerizovú McMillanovú zo Španielska. Vo večernom semifinále s Nemkami Chantal Laboureurovou a Juliou Sudeovou boli Natália s Dominikou veľmi blízko k víťazstvu, keď prvý set vyhrali hladko 21:10 a v druhom mali v tesnej koncovke šesť mečbalov. Aj v tajbrejku mali navrch, ale nevyužili vedenie 7:4 a 12:10. "Prehrali sme si to sami. Motiváciu získať bronz však máme veľkú," napísali slovenské reprezentantky na sociálnej sieti. Nakoniec sa im to podarilo a tešia sa z tretieho bronzu v sezóne.

CEV Beach Masters, Biel/Bienne (Švaj.)

o 3. miesto:

Natália Dubovcová, Dominika Nestarcová (2-SR) - Monika Brzosteká, Kinga Kolosinská (6-Poľ.) 2:1 (22, 17, 11)
 

Vyberte región